Skip navigation

Ide gyűjtöttem azon kifejezések és nevek rövid magyarázatát amik és akik gyakran felbukkanhatnak írásaimban:

AMA – American McGee’s Alice (2001)

AMR – Alice Madness Returns, a fent említett játék folytatása (2011)

AA – Alice Alice Asylum, a fent említett sorozat harmadik része (?)

Concept art, Artwork – előzetes szkeccs, illusztráció, látványterv

Screenshot – “képlopat”, azaz egy játékból kifotózott jelenet, állókép.

Trailer, Teaser – Pár perces videók. Előbbi előzetest, míg utóbbi kedvcsinálót jelent. (A Teaser általában rövidebb.)
Lewis Carroll/ álnevén Charles Dogson – Az eredeti Alice történetek írója a XIX. századból.

American McGee – játékprogramozó/ designer, aki a regények alapján folytatta Alice történetét videojátékként.

Chriss Vrenna – A játék zeneszerzője, a Nine Inch Nails zenekar dobosa.

Sir John Tenniel – Az eredeti művek illusztrátora a XIX. századból.

11 Comments

  1. Sziasztok hirtelen nem tudtam hová írjam. Nagy bajban vagyok , mert elakadtam a játékban. Amikor Alice megnő nagyra nálam az egér nem működik amivel taposok és amivel lök a kezével. Egyedül a c-gombbal tudok lökni , de taposni semmivel. És így nem tudok tovább haladni. Már mindent próbáltam, de egyik gomb se működik se az egér , hiába húztam ki meg vissza az egeret akkor se, már visszaállítottam eredetire mindent akkor sem. Szóval fogalmam sincs mit csináljak. Bocsánat , a rossz helyre írtam.

  2. Sziasztok hirtelen nem tudtam hová írjam. Nagy bajban vagyok , mert elakadtam a játékban. Amikor Alice megnő nagyra nálam az egér nem működik amivel taposok és amivel lök a kezével. Egyedül a c-gombbal tudok lökni , de taposni semmivel. És így nem tudok tovább haladni. Már mindent próbáltam, de egyik gomb se működik se az egér , hiába húztam ki meg vissza az egeret akkor se, már visszaállítottam eredetire mindent akkor sem. Szóval fogalmam sincs mit csináljak. Bocsánat , a rossz helyre írtam.
    +1

    • Bárhova írhatod, semmi baj. Én sajnos nem tudom mi lehet a baj.

    • Ezt egy oldalon találtam:

      “Akinek a nagy Alice nem akar müködni az egérre annak itt a megoldás. Kipróbáltam és jó

      Bemész ebbe a könyvtárba: Program Files(x86)\EA Games\Alice Madness Returns\Game\Alice2\AliceGame\Config

      Megkeresed a DefaultInput.ini fájlt, átnevezed .txt-re megnyitod és megkeresed ezt a sort: .Bindings=(Name=”Y”,Command=””) és átírod erre: .Bindings=(Name=”Y”,Command=”GiantStomp”) majd elmented és visszanevezed .ini -re a fájlt. Figyelj arra, hogy mielőtt megcsinálod készíts egy másolatot az eredetiről, mert így a Caps Lock-ot folyamatosan kell nyomni ha az ellenségre akarsz fókuszálni.

      Kellemes játékot!!! “

      • Szomorú, hogy ilyen hibák maradtak egy ilyen szép és ütős játékban. Nekem az esernyővel gyűlt meg a bajom, és hasonlóképp kellett megoldani 😦

        • Nem a fejlesztőkkel van, baj, hanem a kiadóval. (EA) Elhanyagolják ezt a jó kis franchiset. 😦

  3. Helló!
    Ne haragudj, de egy elég komoly bakira kell felhívnom a figyelmedet, az eredeti Alice Csodaországban-mesék szerzőjét ugyanis Charles DODGSON-nak hívták, és nem Dawsonnak. (Dawson és a haverok?;)) Gondolom, csak elírás, azt feltételezni sem merem, hogy nem tudtad 😀
    Egyébként tetszik az oldalad, viszont szerepelhetne némi általános infó erről az American McGee-féle Alice játéksorozatról, amellett, hogy mindig újabb post-okat raksz ki. A játék(ok) sztorijának rövid ismertetése, karakterek, helyszínek, fegyverek leírása, ilyesmikre gondolok. Esetleg valami az eredeti Alice-os mesékről is.
    Üdv, és további sok sikert az oldaladhoz

    • Nem tudom hol írtam el, ha szólsz kijavítom. Köszi.

      Amúgy a játékról elég sok minden van fent, ha rányomsz a tag-ekre kiadja. Amúgy meg ez egy átfogó Alice oldal, úgyhogy minden van rajta, ami a témával kapcsolatos, sajna ez ilyen. Köszi a buzdítást.

      • Szívesen 🙂
        Az elírás a GYIK-ben található, ezért is írtam éppen ide a hozzászólásomat. “Lewis Carroll/Charles DAWSON – Az eredeti Alice történetek írója…”
        Általános infó alatt pedig olyasmit értettem, mint ami az angol nyelvű Alice Wikipédián szerepel.
        http://alice.wikia.com/wiki/Alice_Wiki
        Nem kéne persze ennyire részletekbe menően, csak pár mondat a fontosabb dolgokról. Nem arról van szó egyébként, hogy nem találok valamit, ami érdekelne, csak szerintem az ilyesmi hozzátartozik egy “Alice rajongói oldal”-hoz. Ja, és nem kötözködésnek szánom mindezt, csak egy javaslat! 😀


Hozzászólás